Віртуальний музей Києво-Могилянської академії

Віртуальний музей

Укр / Eng

Артефакти періоду Києво-Могилянської академія з віртуальної колекції

Екслібрис бібліотеки Українського семінару Гарвардського університету

Книжковий знак з використанням зображення Староакадемічного корпусу Києво-Могилянської академії як символа найстарішого та найвизначнішого освітнього і наукового осередку в Україні й неперервності української науки. Аналогічне зображення є логотипом самої інституції — Українського наукового інституту Гарвардського університету.

Педагогія Київсько-Могилянської академії (1631-1817)

Текст докторської дисертації отця Ісидора Патрила, яку він захистив 1944 року в Українському Вільному Університеті у Мюнхені.

Стара вища освіта в Київській Україні XVI-поч. XIX ст.

Книга професора Київської духовної академії Титова Федора Івановича присвячена історії Вищої освіти на Наддніпрянській Україні до початку ХІХ століття. Увага автора зосереджена на історії Києво-Могилянської колегії.

Систематическій каталогъ книгъ библіотеки Кіевской Духовной Академіи

З 1890 по 1915 рр. у світ вийшло п’ять томів (в тринадцяти випусках) «Систематичного каталогу книг бібліотеки Київської духовної академії». Крім того, у 1906 р. був випущений окремим виданням систематичний каталог Полоцької уніатської бібліотеки, переданої до КДА у 1900 р....

Исторія Кіевской академіи

Твір ієромонаха Макарія Булгакова, присвячений дослідженню історії Києво-Могилянської академії від заснування до початку ХІХ ст.