Віртуальний музей Києво-Могилянської академії

Віртуальний музей

Укр / Eng

Володимир Полтавець

Володимир Полтавець (26.05.1941, Харків – 26.10.1999, Київ) – лікар, педагог, доктор медичних наук, професор, засновник та керівник Школи соціальної роботи Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Навчався у Військовій медичній академії (м. Ленінград) та у Дніпропетровському медичному інституті, де у 1974 році захистив кандидатську дисертацію та у 1987 році – докторську дисертацію.

У 1993 році переїхав з Дніпропетровська до Києва для роботи у Національному університеті «Києво-Могилянська академія», де працював на посадах провеста, проректора з наукової роботи, голови вченої ради, декана факультету суспільних та гуманітарних наук. У 1994 році створив і очолив Школу соціальної роботи НаУКМА – перший навчально-професійний заклад такого типу в Україні.

Автор понад 100 публікацій в галузі вітчизняної психіатрії та нейрофізіології, редактор перекладів книг та праць іноземних науковців, член редакційних колегій низки вітчизняних фахових журналів у галузі психіатрії та соціальної роботи, член спеціалізованої вченої ради при Українському НДІ соціальної і судової психіатрії, кореспондент-редактор Британського психіатричного журналу, учасник низки міжнародних наукових проектів та форумів.

У 2021 році родина Полтавців ініціювала заснування Poltavets Social Work Award – премію на підтримку діяльності Школи соціальної роботи НаУКМА.

Джерело:

Володимир Полтавець: збірник на пошану пам’яті / [упоряд. І. М. Грига ; уклад. бібліогр. покажч. Н. В. Казакова]. – Київ : KM Academia, 2000. – 78 с.